4 Nisan 2012 Çarşamba

Çin Tuzu Hakkında...


"MSG" NEDİR?
KATKI MADDESİ / KORUYUCU MADDE FARKI

HİÇBİR KATKI MADDESİ YOKTUR" İLE " HİÇBİR KORUYUCU MADDE İÇERMEZ" ARASINDAKİ AYRIM VE MSG ( ÇİN TUZU) DENEN ZEHİR :

Markette gördüğümüz ürünlerin bazılarının üstünde "hiç bir koruyucu madde içermez" yazıyor. O ürünlerin içindekiler kısmına baktığınızda neyle karşılaşacağınızı biliyor musunuz? Maalesef hemen hemen hepsinin içeriğinde "MSG" denilen madde var

MSG Nedir ?

MSG, bir yiyecek katkı maddesi. MONO SODYUM GLUTAMAT
Daha masum bir ifade tarzı olsun diye MSG = ÇİN TUZU adıyla satıyorlar.

Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor... Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.

Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler,çok küçük yaşta diabet hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sine çıkması ve benzerleri. Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar.

Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da madalyonun diğer karlı yüzüdür. Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar bir çok yerde uyarılar yazıldı. Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı?
Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır. Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım,
genel kültür alanında yetersiz kaldığından, yeni nesiller tehlikenin farkında değiller.  Her yıl eskiyen, yaşam kaynakları azalan, küresel ısınma ile kuraklık tehlikesi yaklaşan bir dünyada yaşadığımızı asla unutmamalıyız.

Utanmadan Sağlık Bakanlığı bunu onaylayıp "Türk Gıda Koteksi'ne uygundur" izni veriyor.

“Hiçbir katkı maddesi yoktur" ile  “Hiçbir koruyucu madde içermez" dikkat etmediğimiz ama çok önemle bakmamız gereken iki ayrı ama önemli bilgi...

Sizlerle paylaşmak istedim...

Bazı linkler de paylaşmak istedim;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Monosodyum_glutamat

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=monosodyum+glutamat


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder